אם התחלתם לאחרונה ללמוד תקשורת חזותית או עיצוב גרפי, הכתבה הזו מיועדת לכם. נכון, בטח החברים שלכם כבר סיפרו לכם מה מצפה לכם והתעדכנתם בקבוצות בפייסבוק, אבל הרבה פעמים העצות שאנשים נותנים הן מעורפלות, ולא הכי ברורות. אז הנה 8 טיפים שהיינו שמחים לקרוא בעצמנו לפני היום הראשון ללימודים וכאלה שיעזרו לכם להגיע עם יתרון קטן על פני כולם.
1. שמרו על סדר וארגון
נכון, זה נשמע כמו קלישאה, אבל באמת כדאי לנצל וליישם כמה טריקים כדי להישאר מאורגנים ומסודרים. הרגל מעולה להתחיל ממנו הוא ליצור מבנה שמות לקבצים שלכם, ועדיף באנגלית, למשל: course-mitug--targil-logo-1.ai
תכללו את שם הקורס, התרגיל ומספר הגרסה של העיצוב. אל תחששו להוסיף מידע נוסף, אבל המפתח הוא לוודא שהפורמט ישאר עקבי לאורך הלימודים. אתם יכולים לכתוב את שמות הקבצים עם רווחים, או עם מקפים או קווים תחתונים במקום. והאמת שאתם גם יכולים לכתוב שמות קבצים בעברית אם זה יותר נוח לכם. אבל מה שחשוב הוא שתהיה לכם סיסטמה קבועה, אחרת תמצאו את עצמכם מבזבזים זמן רב על מציאת הקבצים שלכם. כמובן שכדי לשמור על סדר בשמות הקבצים צריך לשמור אותם בתיקיות מאורגנות, למשל תיקיות לכל סמסטר > קורס > תרגיל.
עוד אספקט של הסדר על המחשב הוא התוכנות. תתקינו רק את התוכנות שאתם משתמשים בהם ללימודים. זה הזמן להסיר כל מיני משחקים כבדים ותוכנות שמאיטות את המחשב. אותו דבר לגבי פונטים – תסירו את כל הפונטים החינמיים שאי פעם התקנתם ובמקומם תתקינו את כל הפונטים העבריים המקצועיים שתצליחו לשים את הידיים שלכם עליהם. הם ישמשו אותכם במהלך הלימודים בעיצובים שלכם.
2. למדו לנהל זמן
לימודי העיצוב מאד לא קלים, ורוב התרגילים ייקחו לכם יותר זמן משתתכננו. אחד הכישורים החשובים ביותר, אם לא החשוב ביותר שיהיה לכם כמעצבים הוא ניהול זמן. אל תהיו כמו 80% מהתלמידים שמגיעים ליום שלפני ההגשה כשהם עוד לא סיימו את העיצוב. הכי טוב להתחיל את העבודה מיד כשקיבלתם את הבריף – לסיים את הבסיס והמבנה ואז בהמשך השבוע לחזור לפרויקט, להתמקד בפרטים הקטנים ובפינישים ולסיים. זה יעזור לכם להוציא את הרעיונות הטובים שלכם מוקדם, כשהם עוד טריים בראש.
האם לעשות לילות לבנים? ובכן זה אינדבידואלי. יש אנשים שהם פרודוקטיביים יותר בשעות הבוקר, ואחרים מצליחים לעבוד טוב יותר דווקא בלילה. אם אתם לא יעילים בשעות הלילה אל תעשו את זה לעצמכם ולהפך. המפתח כאן הוא להיות קשובים לעצמכם. ובכל אופן אם אתם מתכננים לעשות לילה לבן – תדאגו לישון שנ״צ ארוך קודם.
3. אתם הולכים להוציא כסף
בטח כבר שמעתם על איך שסטודנטים מוציאים המון כסף במהלך הלימודים, ובכן גם אתם הולכים להוציא הרבה כסף על מחשבים, תוכנות, דיו ונייר, צבעים, הדפסות ומדפסות.
אם עדיין אין לכם, מומלץ לקנות מדפסת משלכם. אם אתם מחוסרי תקציב – מדפסת לייזר שחור לבן בסיסית תשמש אתכם לסקיצות (אנחנו ממליצים על Brother HL-L2310D ). אחרת היינו ממליצים למשל על Epson Artisan 1430 או Epson L1800
אתם גם תצטרכו לקנות Macbook Pro. נכון, זה נשמע דבר עיצובי וקצת מתנשא להגיד "אפל הרבה יותר טוב, תקנו רק אפל …", אבל בסוף, זה משפט נפוץ ונכון. אלה מחשבים מצויינים. Adobe מתאימה יותר ל־Mac, ואם מחשבי אפל הפכו לסטנדרט התעשייתי למעצבים כנראה שיש סיבה. הפריט האחרון ששמומלץ להשקיע בו, הוא בכונן קשיח חיצוני. כונן קשיח בנפח 2TB אמור להיות מספיק טוב ועולה בסביבות 300₪. חושבים שזה הרבה? ובכן, להוציא אלפי דולרים כדי לחזור על שיעור שנכשלת בו בגלל שהמחשב שלך קרס בשבוע ההגשות יקר יותר ממערכת גיבוי של 300 שקלים, ונרחיב על כך עוד בהמשך.
דיו ונייר: זה משהו שאתם הולכים לראות הרבה בפירוט ההוצאות שלכם בסוף כל חודש. אף אחד לא ממש חושב מראש על ההוצאות שהולכות להגיע מהדפסות. נכון, העבודה מתבצעת מול המחשב ובמהלך הקורונה ההגשות אפילו עברו למרחב הוירטואלי, אבל עם החזרה ללימודים הפורנטליים, כך יחזרו גם ההדפסות, וזה לא עניין זול.
שלבו השראות
כמעט בלתי אפשרי בימינו ליצור עיצוב חדש וייחודי שמעולם לא נעשה בעבר. אל תילחצו מהמצאת הטרנד הגדול הבא. תסתכלו מה כבר קיים בחוץ וסביבכם דרך אתרים כמו Pinterest ו־Designspiration. תבררו ותאספו סגנונות/עיצובים מגוונים עד שתיצרו משהו שאתם באמת אוהבים. הרעיון הוא שאם אתם מעתיקים עיצוב, זאת גניבה. אבל, אם אתם משלבים השראה מעיצובים שונים ומרובים ויוצרים בהשראתם עיצוב חדש מתקבלת יצירה חדשה ומקורית שהיא שלכם.
5. תחשבו עיצוב 24/7
טעות שאנחנו נוטים לעשות היא שאנחנו מתייחסים לעצמנו כמעצבים רק בזמן הלימודים והמטלות בבית. אחרי שסיימנו עם זה, כנראה שמהר נישאב לנטפליקס, מה שלא עוזר לנו לצמוח כמעצבים בכלל. אם תקחו איתכם רק דבר אחד מהרשימה כאן, תתמקדו בנקודה הזו. לעולם אל תפסיקו לדחוף את עצמכם כמעצבים. אל תלכו ללמוד עיצוב רק כדי לעבור את הקורסים ולסיים עם תואר. לכו ללמוד עיצוב כי אתם באמת רוצים לשפר את היכולות שלכם. צפו בסרטוני יוטיוב של מעצבים אחרים, האזינו לפודקאסטים, עקבו אחרי המון מעצבים וסטודיואים באינסטגרם. צרו עולם שבו אתם פשוט מוקפים בעיצוב. זה יעזור לכם לראות מה יש בחוץ ומה אנשים אחרים עושים. ברגע שתיכנסו למיינדסט הזה אתם תהיו ״ב־zone״.
6. ציונים לא באמת משנים (לרוב)
במהלך הלימודים הציונים שלכם לא חשובים כל־כך. מה שאתם באמת צריכים להתמקד בו הוא באיכות העיצובים שאתם יוצרים. כשאנחנו אומרים שהם לא חשובים, אל תחשבו שאם אתם נכשלים או נמצאים ברף המעבר של הקורס אתם עושים הכל בסדר, כי רוב הסיכויים שלא ולכן הציון בהתאם. אבל אם מדובר על ציון סטנדרטי, גם אם הוא לא גבוה, אל תיתנו לזה להפיל אתכם. זה לא שאתם מנסים עכשיו להשיג ממוצע גבוה ללימודי המשך או כניסה למוסד לימודים אחר, אתם כבר לומדים! הדבר העיקרי שאתם צריכים להתמקד בו הוא ללמוד משהו חדש בכל שיעור ולראות איך העבודה שלכם משתפרת עם הזמן.
7. דעו לקבל ביקורת
כשאתם נמצאים אחד על אחד עם המרצה שלכם בפגישות אישיות – זו כנראה הדרך הטובה והאפקטיבית ביותר לקבל ביקורת מכיוון שיהיה לכם הכי קל להתמקד במה שיש למרצה לומר. אבל גם לחברים שלכם יש דברים חכמים לומר וחשוב להיות קשובים להערות שלהם. בכל מקרה, לא משנה מי נותן לכם ביקורת, עליכם להיות מוכנים להציג את הפרויקטים שלכם, להסביר ולנמק מה עומד מאחוריהם. תמיד תוודאו שייש לכם עט ונייר בתיק כדי לכתוב לעצמכם את ההערות שקיבלתם וכך תוכלו לבוא לשיעור כעבור שבוע עם הפרויקט המתוקן אחרי שכל השינויים שבוצעו.
אל תיקחו ביקורת באופן אישי! מה שעשיתם זה לא ״אתם״. אם מישהו לא אוהב עיצוב שעשיתם זה לא אומר שהוא לא אוהב אתכם. תפרידו את עצמכם מהעבודות שאתם מעצבים. כדאי להתגבר העל השלב הזה בקריירת העיצוב שלכם כמה שיותר מהר. אין דבר גרוע יותר מלהכניס את הלב והנשמה שלכם לעיצוב רק כדי שיקרע לגזרים על ידי המרצה. הכוונה היא שבסופו של דבר אתם תהיו בכיתה ותצפו לביקורת רגילה אבל זה ילך נורא ותרגישו שהמרצה פשוט מנסה לתפוס אתכם בקטנות ולגרום לכם להראות רע. כמובן שזה לא באמת המקרה. כולם שם כדי לעזור לכם לשפר את העבודות שלכם ולהפוך אתכם למעצבים טובים יותר. הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות בלימודים הוא שהעיצובים שלכם לא טובים, אבל אנשים מנומסים מידי כדי להגיד לכם את זה וגורמים לכם להאמין שהעבודה שלכם טובה. מנקודה זו אין לאן להתקדם, לצמוח וללמוד.
8. גבו את העבודה שלכם בענן!
זוכרים את הכונן הקשיח שהמלצנו עליו בהתחלה? ודאו שאתם באמת הולכים להשיג אחד. אבל חוץ מזה דאגו שכל הקבצים שלכם נמצאים גם בענין. שבוע לפני ההגשה, אתם עובדים על פרויקט חייכם ופתאום המחשב מת. זהו. נדפקתם רשמית. עכשיו צריך להתעסק עם תיקון המחשב או קנייה חדשה. אבל תחשבו כמה הקלה יש ברגע כזה כשכל העבודות שלכם, כולל זו שעבדתם עליה ממש עכשיו ואתם צריכים להגיש עוד 3 ימים, מגובים על כונן חיצוני או על הענן.
לסיכום
אנחנו מקווים שהטיפים האלה יהפכו את המעבר שלכם ללימודי העיצוב למעט יותר קל. בית ספר לעיצוב הוא סביבה נהדרת ובאמת תלמדו הרבה. אנחנו לא אומרים שלא יהיו לכם לילות או שבועות מלחיצים (אפילו לבנים), אבל אתם תעברו את זה ותהיו מעצב טובים יותר בזכות זה.