קטגוריות
אקדמיה טיפים מדריכים עיצוב

מנשר – המחלקה לתקשורת חזותית

רוצים ללמוד עיצוב גרפי או תקשורת חזותית ומתלבטים לאן להירשם? הכנו לכם את רשימת בתי הספר הגבוהים לתקשורת חזותית בארץ. הרשימה הזו תעזור לכם לבחור איפה הכי כדאי לכם ללמוד ומה הכי מתאים לכם.

שנקר | בצלאל | ויצו חיפה | המכון הטכנולוגי חולון | מנשר | מכון אבני | גורן | תילתן | מוסררה

מנשר לאומנות – המחלקה לתקשורת חזותית

המחלקה לתקשורת חזותית במנשר הוקמה יחד עם הקמת בית הספר בשנת 2005. בית הספר ממוקם במרכז תל אביב ומציע מסלולי תעודה של ארבע שנים בתחומי הצילום, תקשורת חזותית, קולנוע, כתיבה, אומנות ואנימציה. חוץ ממרכז לימודי, בית הספר משמש גם כגלריה לתערוכות מתחלפות בנושאים שונים.

יתרונות

בית הספר ממוקם במרכז תל אביב והגישה אליו נוחה, כך שגם מי שלא גר בתל אביב יכול להגיע למכללה בקלות. הלימודים במסלול הם בין שלושה לארבעה ימים בשבוע, מה שמאפשר לשלב עבודה תוך כדי הלימודים. תוכנית הלימודים מקיפה ומעמיקה, וחלק מהמרצים מלמדים גם בבתי הספר המוכרים יותר, כמו שנקר, בצלאל, HIT וכדומה, כך שמי שלא התקבל לאחד מהמוסדות האלו עדיין יוכל ליהנות משיעורים עם תכנים ברמה גבוהה. הכיתות יחסית קטנות כך שכל סטודנט מקבל יחס אישי. זמינות המרצים גבוהה והתחושה בבית הספר באופן כללי מאוד ביתית, ובשילוב עם המיקום של בית הספר ומעמדו בין בתי הספר לאומנות בארץ, האווירה במנשר היא מאוד אורבנית, חתרנית ומותחת את הגבולות. למי שלא מסתפק בתעודה בלבד, ניתן (ואף רצוי) לשלב את הלימודים עם תואר ראשון במדעי הרוח של האוניברסיטה הפתוחה. הקורסים של האו"פ משולבים במערכת והלימודים מתקיימים במנשר או בכל מקום אחר שנוח לכם ללמוד בו (אפילו באופן וירטואלי). בשנים מתקדמות יותר המחלקה מקיימת שיתופי פעולה עם חברות מבחוץ, מה שנותן לסטודנטים אפשרות להתנסות בעבודה מול לקוח עוד בשלב הלימודים ולצבור נסיון.

חסרונות

בית הספר אינו מוכר ומסובסד על ידי המל"ג, כך ששכר הלימוד הוא יחסית גבוה. היצע הקורסים אומנם רחב, אך יחסית מצומצם יותר משל המחלקות בבתי הספר המובילים, כך שבמהלך הלימודים אפשרויות הבחירה של הקורסים מצומצמות יותר ורוב הסטודנטים לומדים כמעט את אותם הקורסים בסופו של דבר.

בהיבט הטיפוגרפי

במחלקה קיים דגש רב על טיפוגרפיה, והתחום נלמד בעזרת מרצים בעלי נסיון רב הפועלים בתעשייה. קורסים בסיסיים בטיפוגרפיה הם קורסי חובה, והבסיס לעיצוב אותיות וסידור טקסט נלמד באופן מעמיק. בהמשך ניתן ללמוד גם עיצוב פונט, פורמטים מדופדפים ועוד.

מידע כללי על המחלקה

בשנתיים הראשונות במחלקה הסטודנט לומד מגוון רב של טכניקות שונות ורוכש כלים בסיסיים של איור ועיצוב, תוך כדי פיתוח החשיבה היצירתית וחשיבה ביקורתית, וכן יכולת גיבוש קונספטים ויישומם בפרויקטים הנעשים לאורך הלימודים. בשנה השלישית הסטודנט משתתף בקורסים הנוגעים בפרינט ובאינטראקטיב באופן מעמיק יותר, ובסמסטר ב' ניתן להרכיב מערכת המתמקדת יותר בפרינט או באינטראקטיב בהתאם לנטייה האישית. בין הקורסים הנלמדים בשנה זו: מיתוג, עיצוב אריזות, פורמטים טיפוגרפיים, עיצוב אינטראקטיבי, Motion Graphics ועוד. קורסים אלו מעצבים את סגנונו האישי של הסטודנט ומחדדים את יכולות החשיבה העיצובית ויישומה. בשנה ד' נלמדים קורסים נוספים, בעיקר קורסי המשך לקורסים משנה ג', ו/או קורסים שהסטודנט לא הספיק ללמוד בשנה ג' ומעוניין ללמוד אותם, וזאת לצד עבודה על פרויקט הגמר, שהעבודה עליו מתחילה בסמסטר א'. מלמדים את התחום: מאיר סדן, בן נתן, דקל מימון, זוהר קורן, רונה שפיזמן, חגית ענתבי, יגאל הרמן.

בוגרים בולטים

אסף בן ארוש, הדר ראובן, נדב צופי, טל פלג, ליהי אשכנזי, ירונימוס (ירון צור) וגלעד פריד.

פרטים ליצירת קשר

כתובת: דוד חכמי 18, תל אביב
טלפון: 03-6887090
מייל: [email protected]
אתר: www.minshar.org.il

נכתב ע"י רעות קדמון.